Stichting Terminale Thuiszorg Kampen e.o.

Niemand verdient het om alleen te sterven

WIJ WAKEN

Nu steeds meer mensen ervoor kiezen om de laatste fase van hun leven thuis – in de vertrouwde omgeving – door te brengen, rust er een zware taak op de schouders van familie, vrienden en mantelzorger(s). Mensen die, nu het einde van een geliefd familielid nadert, het daar al zwaar genoeg mee hebben.

In zo’n geval is het fijn om te weten dat wij u kunnen helpen. Wij beschikken over gemotiveerde vrijwilligers die er zijn om de stervende patiënt, maar ook de familie en de mantelzorger te helpen. Onze steun is er zowel overdag als in de nachtelijke uren. Kosteloos.  Omdat niemand het verdient om alleen te sterven. 

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn de Stichting Terminale Thuiszorg Kampen e.o. (STTK). Onze vrijwilligers zijn mannen en vrouwen die het mogelijk willen maken dat iemand thuis kan sterven. De vrijwilligers hebben allemaal een gerichte opleiding gevolgd en volgen regelmatig specifiek op dit werk gerichte trainingen. Hierbij leren ze hoe zij terminale patiënten fysiek en mentaal kunnen ondersteunen.

Wilt u vrijwilliger worden? Onze stichting is constant op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wilt u ons helpen en zo iets goeds doen voor anderen? Meld u aan.

VRIJWILLIGERS

Onze hulp is niet ter vervanging van professionele zorg. Het is er uitsluitend ter ondersteuning van de patiënt, familie en mantelzorg. Zodat ook zij eens een nachtje vrij zijn en kunnen bijtanken. Eén van onze vrijwilligers is aanwezig en kan de familie inseinen, mocht dit nodig zijn.

Hoe vraagt u onze hulp aan? Een verzoek kan door een ieder worden aangevraagd bij de coördinatoren van de STTK. Zij nemen de hulpvragen aan en bemiddelen tussen de vrijwilligers en de mantelzorg. Onze hulp is kosteloos.

NEEM CONTACT OP

Meer weten? Neem dan contact op met:

Stichting Terminale Thuiszorg Kampen e.o. Tel. 06-28681211

www.terminalethuiszorgkampen.nl

terminalethuiszorgkampen@gmail.com